Strawberry and chocolate?

Oh bukan strawberry cicah chocolate, tak.. bukan cerita ct, tapi nih.. sapa kata boys tak suka chocolate, tengok adam and baba makan kek chocolate,

but Lala nicely duduk makan fav fruit dia. strawberries.

Busy lately, pagi kena out to uni at 7 am, kalau tak nanti traffic jam 2 hours baru sampai. At the moment cuma ada 6 orang registered in our course. Saya sorang je pompuan. And ada sorang my coursemate; Ben, yg cacat penglihatan (partially sighted) tapi tetap gigih belajar, guna teropong most of the time, kuat semangat dia. Banyak kerja. Kalau masa undergraduate dulu, blajar lecturer bagi notes, now kita pulak yg kena selalu buat presentations and bagi notes. Cara dlm kelas pon tak sama, lebih banyak discussions.

Saya tak sure apa yg saya buat sekarang. Saya missed my life at home looking after my kids and housechores full time. Saya yang dulu selalu duduk dlm rumah most of the time, now kena keluar and terasa facing the world. Terasa lonely out there walaupun nampak banyak manusia. Terasa terhibur dan happy di rumah walaupun cuma dgn lala sahaja bila siang. Apa nak buat…

Mak badr baru sampai uk last week, so Itik ada kawan di rumah. Apa lagi nak cerita? Takder kot buat masa nih, otak tgh bengong lepas study. Insya-Allah i’ll write again.

Post navigation

6 comments for “Strawberry and chocolate?

  1. geng ketuk kompang dodulu.. :P
    October 6, 2006 at 12:49 am

    layukallifullahunafsan illa wus’aha…

    go kak serikandi go… :)))

  2. serikandi
    October 6, 2006 at 6:32 pm

    ehey.. hows your PhD? thanks.

  3. bAiTi
    October 10, 2006 at 9:52 am

    hehehe..
    buat master mmg mcm tu..
    rasa mcm x cukup tgn..
    saya pun kadang2 rasa, aler..
    bestnya duk rumah dulu..
    even ari2 tggl ngan anak jer..

    😉

  4. serikandi
    October 10, 2006 at 2:54 pm

    kan kan kan? Ehehe…

  5. nailofa
    October 18, 2006 at 6:37 am

    masyAllah..looks so inviting..(nak resepi;) morever, with the cute Lala..hehe

    teruskan studi..sy ni tengah merangkak2 buat thesis..doakan ye..sakit juga kepala ni

  6. mummy hamim2
    October 18, 2006 at 9:42 pm

    ASsalamualaikum

    Selamat hari raya Aidilfitri dari kami sekeluarga, Maaf zahir dan batin,jemput ler dtg beraya ke rumah, raya first jer buka, raya lain tutup..hiihihihihi..wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published.