Monthly Archives: April 2008

Menungan?

Apa yg korang fikirkan masa korang termenung? Pelikkan, andaikata kita boleh membaca isi hati manusia, tentu nampak bermacam2 perkara yg difikirkan pada waktu santai. Sepanjang sejam driving ke university pagi tadi, saya purposely tak buka radio/CD. Saya nak layan kepala otak saya. Mostly,apa yg saya fikir2kan berubah2 mengikut apa yg saya Nampak. Contohnya, nampak kereta…

Regents Mosque

Bangsa

  Extremely busy lately, I know.. semua org pun busy, so jgnlah banyak songel ye tak? Dalam perjalanan ke uni, tengok tepi jalan, kadang2 kita nampak bermacam2 rupa manusia. Berbagai kaler, putih, hitam, merah, kuning, ada yg tinggi, pendek, gemuk kurus. Semuanya Allah jadikan untuk kita mengetahui kebesaran Allah dalam ciptaanNya. So, tidak sepatutnya seorang…