Monthly Archives: February 2009

adnan

Kasih ibu

Sepanjang mengandung 9 bulan, pada saya bukanlah sesuatu yg mudah. Muntah, loya, lemah, sakit sana sini (tak caya boleh tanya kat Bad), hanya doa semoga Allah mengampunkan segala dosa saya dgn kesukaran itu sahaja yg membuatkan saya bersabar hingga ke akhirnya. Ramai orang bertanya, sakitkah ketika melahirkan anak? Jawapan saya, tak semua orang mempunyai pengalaman…

Memperkenalkan…

Sempena hari ke 7 kelahiran, kami ingin memperkenalkan ‘Ammar (عمار) ‘Adnan (عدنان) to the world. ‘Ammar adalah nama salah seorang sahabat (Ammar bin Yasir) membawa maksud orang yg melazimkan diri berjemaah (solat, etc..), orang yg sentiasa menegakkan kebenaran (al amru). ‘Adnan (sempena syurga Adnan) membawa maksud bermukim, Eternal, Pleasure, A drink from Heaven and Native…

Memori…

Adam dan 2nd cousin yg baru2 ini datang melawat. Nanti diorang dah besar ingat lagi tak? Ingatan kita dalam kepala otak kita nih satu benda yg pelik kan? Macam mana kita boleh ingat satu perkara dan melupakan perkara yg lain. Sometimes, certain bau mengingatkan kita kpd perkara yg jauh di masa lampau. Apakah perkara terawal…