You are browsing the archive for 2009 March.

pantang..

March 30, 2009 in My Blog, Women's Health

dah habis pantang? orang tanya.. what pantang? jawab saya apa yg nak dipantangkan kat UK ni ye? dulu masa saya lepas beranak adam, sorang kata begini tokleh makan, sorang kata begitu tokleh makan,.. last2 kalau saya campur semua.. semua benda tokleh makan! Itu tak termasuk yg kata air pun jgn minum banyak! Kalau air minum [...]

nos pousses précieuses

March 16, 2009 in My Blog, Parenting

(our precious sprouts; in french) وَإِذَا الْمَوْءُودَةُ سُئِلَتْ بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ Dan apabila anak perempuan yang ditanam hidup-hidup: Ditanya, Dengan dosa apakah dia dibunuh? at Taqweer: 8&9 Banyak sungguh berita dari tanahair tentang bayi2 yg dibunuh, yg dibuang dalam longkang atau ditempat pembuangan sampah. Hinanya perbuatan orang tuanya. Bayangkan, anak yg tidak ada kudrat dan [...]