Monthly Archives: October 2011

bunga lalang2

Qana’ah

    Kebelakangan ini, saya mengidapi sesuatu yg dinamakan orang sebagai ‘mid-life crisis’. Well, bukan kebelakangan ini, saya rasa dia develop seiringan dgn usia saya. Bila dah tua2 begini, kita tend to fikir, keadaan hidup kita, apakah yg boleh kita beri kepada dunia, apakah yg bakal kita tinggalkan untuk anak2 kita etc. Ingin saya tegaskan…

Borak

  Satu hari, dalam perjalanan pulang dari masjid setelah selesai solat subuh, Badrul telah telah berpesan kepada Adam. “Adam, Adam tahukah apa perkataan pertama yg Adam dengar the first time Adam lahir ke dunia? Baba bacakan Azan pada telinga Adam, reminding you that Allah is the most powerful, that its only Allah that you should…

Fesyen Muslimah

It is a very delicate thing nak cerita tentang fesyen muslimah. Di sebelah kiri sana ada golongan yg sgt2 liberal tentang aurat muslimah (saya tak masuk lagi dgn gol yg tak pakai tudung), tidak kisah memakai tudung pendek dgn baju ketat atau berlengan pendek atau memakai leggings, dan di sebelah kanan pula golongan yg percaya…

test photos

now… and then…

 

the recreation of the famous skyscraper photo in London

the recreation of the famous skyscraper photo in London (photo by Michael Crompton)

Lunch Atop Manhattan Skyscraper

Lunch atop a Skyscraper (New York Construction Workers Lunching on a Crossbeam)”, a photograph taken by Charles C. Ebbets on the 69th floor during construction of the GE Building at Rockefeller Center in 1932.

 

muqaddimah

Inilah berita yg saya excited tu… Saya selama ini telah selalu contribute artikel, postings dan buah fikiran berkisar tentang kesihatan wanita, teknologi, interior design, fesyen muslimah dan tentang anak2 di merata2 tempat di alam cyber ni (kecuali di blog saya cuma khaskan bahagian anak2 sahaja). Saya telah mengambil keputusan untuk mengumpulkan kesemua itu di dalam…

Cinta (2)

…Sambungan daripada cinta (I)      South Lake District, Cumbria, Oct 2011. When you love someone (Bryan Adams) When you love someone you’ll do anything You’ll do all the crazy things that you can’t explain You’ll shoot the moon put out the sun When you love someone You’ll deny the truth believe a lie There’ll be…