Monthly Archives: November 2011

Susun

Saya fikir, InsyaAllah lepas Bad kembali drp haji nanti saya akan tulis something yg more serious. But for now, saya nak tulis pasal something yg santai. Saya nak tulis tentang susun.. saya mmg suka bab organised ni sebab kalau barang kita organised, fikiran kita dan hidup kita pun (insyaAllah) organised. Ada satu kata pepatah, organised…

Caci

Sekiranya anda rajin melayari internet untuk membaca berita2 semasa, especially yg berbahasa Inggeris, anda sure nampak banyak sangat kutukan2, hinaan dan cacian dilemparkan kepada orang2 Islam dan kepada baginda Rasulullah saw. Tengok sahajalah komen2 di youtube tentang islam, dan surat2 khabar tabloid murahan. Sebak dan sempit dada membacanya. Tetapi, hati akan menjadi lebih pilu membaca…

Speakers for i….

Saya tengah tak berapa ada mood nak menulis 2, 3 hari ni.. makan tak lalu, tido tak lena, semua serba tak kena. Sebabnya? Bad sedang berada di Makkah menunaikan fardhu haji, semoga dia dikurniakan Allah haji yg mabrur, amin. Sebab tu la.. saya ni makin tua makinlah penjiwang adanya. Adapun, untuk tidak menghampakan ‘peminat2’ saya…