Monthly Archives: January 2013

copyright www.serikandiku.com

Ceramah

Saya seorang ibu yg percaya yg ibu bapa kena actively involve dgn sekolah. Saya juga percaya yg orang Islam di barat especially tidak boleh segregate themselves dgn masyarakat, hanya bergaul dgn kepompong mereka, dan merasa selesa dgn zon2 selamat di sekeliling mereka. Saya juga percaya, di mana sahaja di dalam dunia ini kita dicampakkan oleh…

copyright www.serikandiku.com

Takut

  OK… ada 2 benda yg saya paling takut dalam dunia ni.. takut yang saya maksudkan adalah takut yg fobia.. takut yg tidak boleh dipujuk, irrational fear bak kata orang kampong saya.. Bukan perasaan takut yg macam takut kat antu.. itu tajuk takut lain.. Baiklah.. yg first yg paling saya takut dalam dunia ni adalah…

copyright www.serikandiku.com

Kerjaya

Masa zaman saya lepas SPM dahulu, saya tak sure saya nak ambik bidang apa. Saya tak banyak exposure tentang bidang2 kerjaya walaupun sudah berkali2 saya keluar masuk bilik conselling kerjaya di sekolah (MRSM). Bidang2 kerjaya yg saya fahami kebanyakannya towards more traditional courses seperti kedoktoran, kejuruteraan etc tanpa banyak cabang yg luas. Bila tengok tentang…