Monthly Archives: May 2014

copyright serikandiku.com

Kuat

Penat jadi orang yang kuat agaknya kan?   Saya agak macam mana dengan kehidupan sehari-harian seorang motivator. Nasib baik saya bukan ahli motivator, sehabis tidak yang saya selalu buat cuma motivate diri sendiri je.. and kadang-kadang, kalau saya rajin saya kongsi motivation saya dengan orang lain. Tapi tu bukanlah membuatkan saya jadi ahli motivasi. Well,…

copyright serikandiku.com

Teladan

Kalau zaman kita kecik-kecik, time cikgu suruh kita contohi seseorang, tentu kita akan tengok dia, try ikuti apa, cara dan bagaimana yang dia buat, yang menyebabkan cikgu suruh ikuti dia. Well, dah tua-tua ni, saya terfikir pulak tentang satu cerita. Ingat tak kisah tatkala Rasulullah saw memberitahu Fatimah ra bahawa dia bukanlah wanita pertama yang…