Monthly Archives: September 2014

berita seram

Semalam, saya telah membuat satu keputusan. Satu keputusan yang sangat besar.. yang bisa merubah masa hadapan saya. Takut? Ye, saya takut.. Ia bakal menjadi satu lagi chapter baru dalam blog saya. Semoga Allah bantu.    فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّ “kemudian, setelah engkau berazam, maka bertawakkallah..” Ali Imran: 159   Watch this space..

Nasihat untuk lelaki/suami

(Sebelum korang menyangka yang bukan-bukan dan membuat spekulasi pasal saya, saya nak buat disclaimer. Ni bukan pasal saya. Ni nak menjawab banyak inbox lately yang saya received dari orang-orang pompuan yang mengalami masalah rumahtangga semenjak saya tulis pasal ‘nasihat untuk pengantin lama’ tu. Tapi saya bukanlah kaunsellor mahupun ustazah, so korang pandai-pandailah menilai.) Kawen ikut…

copyright www.serikandiku.com

Mengapa daku diuji..

وَأَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَأَبْكَىٰ “Dan bahawasanya Dia-lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis.” (Surah :An-Najm : ayat 43) Pernah tak kita rasa sangat gembira? Gelak yang tak boleh dikawal sampai asyik tergelak sahaja? Atau terlalu gembira sehingga mengeluarkan air mata? Pernah tak pulak kita rasa terlalu sedih? Sedih yang kita berharap apa yang kita alami…