Earth_(orbit)

Suara dari langit

Apa yang kita nampak di hadapan mata tidak semestinya apa…

View more

Sistem pendidikan awal England

Sistem sekolah rendah England (Saya kongsikan kembali post saya di…

View more
cow

…sapi dapat nama

(sambungan dari ‘lembu punya susu‘) OK, sebab saya tak sangka…

View more
dna

Lembu punya susu..

Benarkah susu lembu boleh buat anak manusia bersikap seperti lembu?…

View more
copyright www.serikandiku.com

Tunisia

Tunisia negara pencetus revolusi (post ini co-author dengan Badrul… well..…

View more
copyright www.serikandiku.com

Hilang

Dah menjadi lumrah manusia kan? Bila kita dah kehilangan sesuatu,…

View more
Saya beralih projek/kerja.. dari mata turun ke hati..

Dari mata turun ke hati… update hidup

Update hidup Dah lama sungguh saya tak menulis blog. Bukan…

View more
kucing takut

berita seram

Semalam, saya telah membuat satu keputusan. Satu keputusan yang sangat…

View more
nasihat

Nasihat untuk lelaki/suami

(Sebelum korang menyangka yang bukan-bukan dan membuat spekulasi pasal saya,…

View more
copyright www.serikandiku.com

Mengapa daku diuji..

وَأَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَأَبْكَىٰ “Dan bahawasanya Dia-lah yang menjadikan orang…

View more
copyright www.serikandiku.com

Sains

Post ni juga untuk ‘peminat’ blog ni yang takde facebook.…

View more
copyright www.serikandiku.com

Nasihat untuk ‘pengantin lama’

(Nasihat untuk diri sendiri dan orang yang dah lama kawen)…

View more
copyright www.serikandiku.com

DNA (II)

Saya ingat, ada beberapa post yang saya buat kat facebook…

View more
copyright serikandiku.com

Kuat

Penat jadi orang yang kuat agaknya kan?   Saya agak…

View more
IMG_6073

Demam

Hari ni, actually dah 2, 3 hari demam.. so nak…

View more
copyright serikandiku.com

Teladan

Kalau zaman kita kecik-kecik, time cikgu suruh kita contohi seseorang,…

View more
censorship4444

Bisu

Salam para sahabat semua. Yer saya tahu, ni period diam…

View more
887085_10202413285204127_1570683348_o

Syaitan bertepuk tangan..

(atas permintaan, saya postkan status yang pernah saya letakkan di…

View more
desert-1024x1024

Sahabat gua

Dalam kelas anak remaja yang saya ajar, saya selalu beritahu…

View more
gender-equality

tulang yang bengkok

Hari ini, saya nak bercerita tentang hak pekerja wanita secara…

View more